Saftig & god kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka bakalite.seEn saftig sockerkaka med kardemumma och kanel.

Det blir inte samma sak som kanelbullar men smakerna är där och den här kakan blir extra god om man doppar det i svart kaffe.

Typiskt svenskt fika med svenska smaker, klart det gillas.

Kanelbullesockerkaka
1 st kaka, 2 liter

3 st ägg
4 dl socker
250 g smör eller margarin
2 dl mjölk
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
5½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smör och mjöl eller ströbröd till formen

Fyllning:
1 dl farinsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
en nypa salt

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med hål, 2 liter, noggrant med smör och bröa med mjöl eller ströbröd.
2. Vispa samman ägg, socker och vanilj riktigt fluffigt.
3. Smält smöret och blanda med mjölk. Tillsätt smeten och vispa snabbt samman.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten.
5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
6. Häll en tredjedel av smeten i formen och strö över fyllning. Lägg på ytterligare en tredjedel smet och strö över fyllning, gör samma sak en sista gång.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. När kakan stannat och en provsticka kommer ut torr så är den färdig.
8. Låt vila något i formen, skaka försiktigt loss kakan i formen och vänd sedan upp på ett fat. Låt svalna helt under formen.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x