Vi hade ett gäng äpplen och citroner som började se ledsna ut och jag hade ingen lust att baka.
Räddningen heter då sylt. Eller marmelad i det här fallet.
Jag är väldigt förtjust i att förvara sylt i små burkar, en så fin liten present att ta med sig eller att servera direkt ur.
De här burkarna rymmer 130 cl vardera.
Äpple- & citronmarmelad
ca 6 dl
3 st äpplen
2 st citroner
2 dl vatten
3 dl syltsocker
Instruktioner:
1. Tvätta och riv skalet av citronerna. Pressa ur saften.
2. Skala, kärna ur och dela äpplen i mindre bitar.
3. Blanda vatten, äppelbitar och citronskal i en kastrull och låt koka tills äppelbitarna är mjuka, ca 10 minuter.
4. Tillsätt citronsaft och syltsocker, koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Rör om då och då.
5. Häll upp marmeladen på burkar, förvaras i kyl.
Enkelt & gott!