Äpple- & citronmarmelad

Äpplecitronmarmelad bakalite.seVi hade ett gäng äpplen och citroner som började se ledsna ut och jag hade ingen lust att baka.

Räddningen heter då sylt. Eller marmelad i det här fallet.

Jag är väldigt förtjust i att förvara sylt i små burkar, en så fin liten present att ta med sig eller att servera direkt ur.

De här burkarna rymmer 130 cl vardera.

Äpple- & citronmarmelad
ca 6 dl

3 st äpplen
2 st citroner
2 dl vatten
3 dl syltsocker

Instruktioner:

1. Tvätta och riv skalet av citronerna. Pressa ur saften.

2. Skala, kärna ur och dela äpplen i mindre bitar.

3. Blanda vatten, äppelbitar och citronskal i en kastrull och låt koka tills äppelbitarna är mjuka, ca 10 minuter.

4. Tillsätt citronsaft och syltsocker, koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Rör om då och då.

5. Häll upp marmeladen på burkar, förvaras i kyl.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x