Klassiska bagels

Bagels bakalite.seLite sega och mycket goda, jag är väldigt förtjust i bagels men bakar det alltför sällan.

Låt inte kokningsdelen skrämma dig för det är inte särskilt komplicerat att baka dem och helt klart värt det.

Bagels:
12-16 st

25 g jäst
5 dl vatten
1 msk ljus sirap
2 tsk salt
13 dl mjöl

Till kokning:
2 l vatten
2 msk socker

Instruktioner:
1. Strö mjöl på två bakplåtspappersklädda plåtar.
2. Lös upp jästen i ljummet vatten.
3. Tillsätt sirap, salt och det mesta av mjölet. Knåda ordentligt i 10 minuter.
4. Låt jäsa övertäckt i en timme
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela. Rulla delarna till längder och tvinna ihop ändarna så att det blir en ring.
6. Lägg ringarna glest på plåtarna, täck med bakduk och låt jäsa i en halvtimme.
7. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en vid kastrull och tillsätt sockret.
8. Lägg några ringar i taget i kastrullen och låt koka i några minuter, använd en hålslev för att vända dem några gånger.
9. Ta upp ringarna och lägg tillbaka dem på plåtarna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått färg.
10. Låt svalna på galler.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x