Baileystryffel eller Irish cream ganache

Baileys tryfflar bakalite.se 2Samma enkla grej som tidigare, tryffelskal från Callebaut fyllda med len ganache. Den här gången smaksatt med Baileys, så goda!

Jag orkade inte använda all ganache på en gång så jag sparade det i spritspåsen i frysen, perfekt att ha till framtida bakverk som exempelvis fyllning till biskvier.

Tryffel
60-70 st tryffelskal, ljus choklad

Baileysganache:
150 g choklad, mörk
150 g choklad, ljus
1½ dl grädde
1 dl Baileys Irish cream
25 g smör

Lock:
25 g choklad, ljus

Topping:
25 g choklad, vit

Instruktioner:

Ganache:
1. Koka upp grädden, ta från värmen och rör ner Baileys.
2. Lägg grovhackad choklad eller chokladknappar och smör i en bunke.
3. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och låt stå i ett par minuter för att tempereras.
4. Rör smeten slät, mixa eventuellt ganachen fyllig med en stavmixer.
5. Häll ganachen i en spritspåse och låt svalna till 27 grader.
6. Fyll tryffelskalen med ganache, knacka försiktigt ner fyllningen och fyll upp till toppen. Ställ i kylen att stelna.

Lock:
7. Smält ljus choklad och häll i en spritspåse. Lägg choklad som lock över tryffelskalets öppning. Ställ i kylen att stelna.

Topping:
8. Smält den vita chokladen och ringla över tryfflarna, ställ i kylen att stelna.

Enkelt & gott!

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x