Glass som inte kräver glassmaskin men ändå blir sådär silkigt len är en favorit här hemma.
Jag mixade bananerna med en stavmixer för att verkligen få dem mosade. De bananer jag använder är precis mogna, inte övermogna, men jag gissar att det är en smaksak och går lika bra med båda varianterna.
Dags att sätta igång! Bananglass med jordnötskola
5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
2 st stora bananer (gärna helt gula)
150 g jordnötter
1 dl kolasås
Instruktioner:
1. Vispa grädden fluffig.
2. Blanda med sötad kondenserad mjölk.
3. Mixa bananerna med mixerstav eller mosa dem ordentligt.
4. Tillsätt och rör slätt.
5. Blanda jordnötter med kolasås.
6. Häll glassmeten i en form, 2 liter.
7. Skeda ner det mesta av jordnötterna och rör om något.
8. Toppa med de sista av jordnötterna.
9. Ställ i frysen att stelna, gärna i fem timmar.
10. Låt stå framme i tio minuter före servering.
Enkelt & gott!
Låter som ett gott recept men det står inte hur mycket grädde
Hej Caroline!
Tack för att du sa till, det ska vara 5 dl grädde. 🙂
Den är så så god, hoppas du gillar den!
Kram Y