Banankaka med kaffeglasyr & valnötter

Banankaka valnötter bakalite.se 2Banankaka är den där kakan som garanterar en saftig kaka, såvida du inte gräddar superlänge förstås. Men det gör du inte.

Här är en vanlig sockerkaka med banan och valnötter som toppats med en enkel glasyr. Både nötterna och glasyren kan skippas eller bytas ut.

Glasyren är sådan man brukar ha på mockarutor aka kärleksmums.

Precis som de flesta recept jag lägger upp här, variera som du vill så länge du byter ut produkter med samma textur då.

Formen jag använt här heter Magnolia och kommer från NordicWare.
Banankaka valnötter bakalite.seBanankaka
1 st form, 2 liter

3 st ägg
1½ dl strösocker
1 dl farinsocker
150 g smör
½ dl kaffe, starkt
3 st bananer
6 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
100 g valnötter

Glasyr:
50 g smör eller margarin
2½ msk kaffe, starkt
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3-4 dl florsocker

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Smält smöret och blanda med kaffet.
4. Dela bananerna i mindre bitar och tillsätt smeten tillsammans med kaffesmöret.
5. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och bakpulver, rör ned i smeten.
6. Grovhacka nötterna och vänd ner hälften i smeten.
7. Häll i smeten i formen, knacka formen mot bordet så att smeten fördelas jämnt.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kakan stannat.
9. Låt svalna något i formen innan du vänder upp den på ett fat.
10. Gör glasyren genom att smälta smöret och blanda det med kaffe. Vispa ihop alla ingredienser tills du har en slät glasyr. Tillsätt mer kaffe alt socker om den blir för lös/hård.
11. Häll glasyren över kakan och toppa med resten av nötterna.

Enkelt & gott!

4

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x