
En kakburk med biscotti borde alltid stå bredvid kaffemaskinen. Sådär romantiskt och italienskt. De här är smaksatta med Amaretto, när vi ändå är inne på Italien, mandel och choklad.
Goda och lätta att göra slänga ihop. Just den här laddningen blev lite väl väl stora så jag bröt dem i mindre bitar, så lösningsorienterad!
Biscotti med Amaretto
ca 25 st
Kakor:
150 g smör
1½ dl farinsocker
1 dl strösocker
3 st ägg
2 msk Amaretto
6 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
75 g choklad, mörk
2 dl mandel
Instruktioner:
- Ta fram smör så att det blir mjukt.
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa samman mjukt smör och socker.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa samman.
- Tillsätt Amaretto och vispa slätt.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa samman till en deg.
- Grovhacka nötterna och chokladen, vänd ner och krama ihop.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i tre delar. Forma till rullar och lägg glest på plåten.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader och sätt in plåten längst ned. Grädda i 20 minuter.
- Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader.
- Ta rullarna från plåten med hjälp av pappret och snedskär 1½ cm breda kakor.
- Lägg tillbaka kakorna på plåten med snittytan upp.
- Sätt in plåten i ugnen och grädda tills de känns torra, 30-60 minuter. Låt svalna på plåten.

Enkelt & gott!