Biskvier med kolasmörkräm

Biskvier dulce de leche bakalite.se 1Biskvier, biskvier. En favorit för många av oss.

Då de är naturligt glutenfria så är det här det fika jag brukar baka när barnen ska bjuda sina klasskompisar på fika. Barnen har glutenallergiska och laktosintoleranta klasskompisar och de godbitarna är enkla att göra mjölkfria och de brukar vara populära.

Här gjorde jag en fyllning med smak av dulce de leche och så spritsade jag dem helt knäppt. Det ser ut som mumsmums och det var onödigt svåra att doppa i choklad. Jaja, de var goda i vilket fall som helst.

Biskvier med svartvinbärsfyllning hittar du här.

Biskvier
10-15 st
2 st äggvita
1 dl socker
3 dl mandelmjöl
Fyllning:
200 g smör
400 g dulce de leche (1 st burk karamelliserad mjölk)
½ dl florsocker
1 msk kakao

Topping:
100 g choklad, ljus
100 g choklad, mörk
1 msk smör

Instruktioner:

Mandelbotten:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.

2. Separera äggen. Blanda mandelmjöl, äggvitor och socker till en slät, kladdig deg.

3. Skeda upp 10-15 st kakor glest på plåtar. Använd kallt vatten på händerna för att lättare forma dem.

4. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 min tills de fått lite lätt färg.

5. Låt bottnarna kallna helt på plåten, lossa dem försiktigt från pappret och lägg på galler.

Fyllning:
6. Vispa mjukt smör, karamelliserad mjölk, florsocker och kakao med elvisp till en slät och glansig smörkräm.

7. Spritsa eller klicka ut krämen på bottnarna och forma till en slät topp med en bred kniv.

8. Ställ i kylen för att stelna i en halvtimme.

9. Smält chokladen i en skål, rör ner smöret och låt svalna något.

10. Doppa sidan med fyllning i chokladen, låt rinna av något och ställ sedan i kylen att stelna.

Enkelt & gott!

5

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x