Biskvimuffins eller biskvikladdkakemuffins

Biskvier i en kladdkakevariant. Ja, tack!

Alltid långa namn men det blir så. Mandelmassekladdkakemuffins som toppats med smörkräm och choklad – de här hemma blev väldigt nöjda. Vanliga biskvier är alltid populära men jag ids sällan göra dem. Vill ha det enkelt och här är därför en enklare variant.

När jag bakar biskvier, vanliga och de här, så brukar jag dela upp momenten. Tycker att det tar för lång tid att göra klart dem direkt, men så är jag rätt bekväm. Iallafall så bakar jag bottnar och fryser in dem. Sen kan jag välja en bra dag för att fixa smörkräm och choklad. Händer rätt ofta att jag gör smörkrämsdelen, ställer dem i kylen och doppar i choklad dagen efter.

Biskvierna på bilden har mindre smörkräm än vad jag tänkt så receptet är uppdaterat med en större sats. Rekommenderar att ta på smörkräm hela vägen till kanterna så att det blir en bra fördelning.

För de här så använde jag dessa silikonformar från Pufz (bild ovan) och de var perfekta för de här godingarna. Bra storlek och mycket smidigt att lossa efteråt. Det är min kompis Anna som designar bakprodukter och annat bra så kolla gärna alla hennes produkter, du hittar dem här.

Jag har ännu inte testat att göra en glutenfri variant men det kommer! Följ gärna mig på Instagram så ser du när det kommer upp nya bakverk.

Biskvikladdkakemuffins
24 st

Muffins:
200 g mandelmassa
150 g smör
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 st ägg

Smörkräm:
200 g smör
2 dl florsocker
½-1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljpulver

Topping:
200 g choklad, ljus eller mörk
10 g smör

Instruktioner:

  1. Ta fram smöret till smörkrämen så att det blir mjukt.

Muffins:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ställ mindre muffinsformar eller mindre bullformar i två st muffinsplåtar för 12 st. Jag använde dock bullformar i silikon från Pufz, rekommenderas! Om du inte har silikonformar eller muffinsplåt så kan du ta dubbla pappersformar.
  3. Riv mandelmassa grovt.
  4. Smält smöret och vispa samman med socker och mandelmassa.
  5. Tillsätt mjöl, bakpulver och ägg, ett i taget. Vispa till en slät smet.
  6. Fördela smeten i formarna, jag använde en liten kakskopa för att få jämna kakor.
  7. Grädda i mitten av ugnen, i 10-15 minuter eller tills muffinsen fått lite färg på kanterna och mitten knappt rest sig.
  8. Låt svalna helt. För att de ska vara lätta att lossa ur formarna så rekommenderar jag att du ställer dem i kylen eller frysen.

Fyllning:

  1. Vispa smöret fluffigt med elvisp, det tar några minuter.
  2. Blanda florsocker, kakao och vanilj. Tillsätt och vispa slätt. Smaka av och tillsätt mer kakao eller vaniljsocker om det behövs. Lägg ev i smörkrämen i en spritspåse.
  3. Lossa muffinsarna ur formarna och ställ på en bricka med bakplåtspapper.
  4. Spritsa eller bred på smörkräm på alla muffins och ställ brickan i kylen för att stelna.

Topping:

  1. Finhacka chokladen, eller använd chokladknappar. Smält tillsammans med smöret och häll chokladen i en kopp eller hög smal skål.
  2. Doppa varje biskvi i chokladen och skaka loss överflödig choklad innan du lägger dem på brickan.
  3. Ställ in brickan i kylen tills chokladen stelnat. Förvara i kyl eller frys.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x