Blodapelsin posset – dessert på 3 ingredienser

Den här goda desserten består bara av tre ingredienser och ger en ofattbart mjuk kräm som kan toppas med lite vad som helst. Jag har tidigare gjort originalet, Lemon posset, och en med lime. Alla med samma grundrecept.

Det sker någon slags reaktion mellan grädden och citrusfrukten som ger den här krämigheten helt utan gelatin eller andra förtjockningsmedel och gör det hela så himla enkelt.

Här har jag smaksatt den med en av mina favoritfrukter – BLODAPELSIN! Den här godingen som pappa älskade, han skalade och la skalet i det vaxade pappret som de kom i. Varma barndomsminnen.

Eftersom det är relativt mycket grädde mot juice så blir det ingen direkt färg. Om du vill kan du ju tillsätta lite röd färg för att accentuera frukten. Jag la på en lite blodapelsinsklyfta som fick visa på innehållet. Och lite hackade pistagenötter pga gott.

Den desserten här kan serveras i olika glas, koppar eller skålar. Om det är till många så har jag fick jag ca 10 st espressokoppar av det här receptet.

Blodapelsinposset
4-10 st

5 dl grädde
1,25 dl socker
3/4 dl blodapelsinsaft (1-3 st beroende på storlek)

Instruktioner:

  1. Pressa saft ur apelsinerna.
  2. Häll grädde och socker i en kastrull och koka upp under omrörning, låt sjuda ett par minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen tillsätt saft och vispa samman.
  4. Fördela i glas, låt svalna och ställ i kylen för att stelna, minst fyra timmar men gärna över natten. Den klarar sig i kyl i åtminstone 24 timmar, men om det går lång tid så börjar den vätska sig något i botten.
  5. Servera som de är eller toppa med andra godsaker.

Enkelt & gott!

1

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisabeth
Elisabeth
3 månader sedan

Går det lika bra med citron? Isf tar man samma mängd?

Yvonne
Svara på  Elisabeth
3 månader sedan

Hej!

Det går alldeles utmärkt:

https://bakalite.se/lemon-posset-dessert-pa-tre-ingredienser/

Kram Y

Anette biörk
Anette biörk
3 månader sedan

Pannacotta. Dvs kpkt grädde men utan smak. Älskar blodapelsin så dra på med smak, finriv skalet och tillsätt.

Yvonne
Svara på  Anette biörk
3 månader sedan

Hej!

Vi tycker olika, jag tycker att apelsinen ger smak och att pannacotta har annan, fastare textur. 🙂
Självklart kan man riva i skalet, det ger absolut mer smak men tar bort ju bort den där lenheten.

//Y

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x