Blodapelsinmarmelad med kardemumma

Blodapelsin kardemumma marmelad recept'Min pappa älskade blodapelsiner.

Förr kom de inslagna i något smörpappersliknande och i det omslaget samlade man skalet, mycket smidigt.

Jag gillar också blodapelsiner, de är både fina att se på och smakar supergott men jag tror att en stor del beror på nostalgi.

Nostalgi värmer och smakar gott.

Här är en god marmelad med blodapelsin och kardemumma, passa på innan den korta säsongen är förbi!

Blodapelsinmarmelad
1 st burk, ca 5 dl

2 st blodapelsin, 350 g
1½ dl vatten
350 g syltsocker, ca 4 dl
2 tsk kardemumma, nymald

1. Mortla eller mal kardemumman.
2. Tvätta apelsinerna och skala av tunna skivor av skalet utan vitt. Pressa saft och skrapa ur fruktköttet, ta bara det som är helt mjukt.
3. Blanda apelsinskal, saft och fruktkött med vatten, syltsocker och kardemumma i en kastrull.
4. Låt koka på låg- till medelvärme under omrörning i en kvart.
5. Häll upp på en varm glasburk och låt svalna innan du förvarar marmeladen i kylen.

En stor del av kardemumman sjunker till botten medan sylten svalnar, det gör inget. Smaken finns ändå där.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x