Tidigare gjorde jag sådana här små pannkakor utan kakao, det receptet hittar du här.
Receptet är ungefär som vanliga pannkakor men istället för att fylla en hel panna med smet så gräddar man dem som pyttesmå flingor.
Det här är inget jag gör en vardagsmorgon eftersom det är lite pillrigt men det är väldigt gott och en rolig variant på en lyxigare frukost. De går lika bra att äta kalla som varma.
De här serverade jag på en bädd av turkisk yoghurt med lönnsirap, banan och nötter. Funkar lika bra med mjölk, bär eller vad du nu gillar med pannkakor.
Här har jag dukat med Pillivuyts servis Plissé, porslinet som lyfter varje rätt. Hållbart kvalitetsporslin som jag rekommenderar med värme. De fina besticken kommer från Gense.
Testa gärna att servera dem nygräddade med glass som en dessert
Minipannkakor
2-4 portioner
3 dl mjöl
2 msk socker
2 msk kakao
2½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2½ dl mjölk
1 st ägg
Ev smör till stekning
Instruktioner:
1. Blanda de torra ingredienserna.
2. Vispa samman mjölk och ägg och tillsätt. Vispa slätt.
3. Häll smeten i en spritspåse eller en mjuk flaska med pip.
4. Värm en stekpanna på medelvärme, använd smör om du vill men om du har en nonstick-panna så behövs det inte.
5. Droppa ut smet i små cirklar, ca 1 cm i diameter. Stek tills de fått färg och vänd en gång.
Enkelt & gott!