Den här maffiga chokladtårtan med nougatfyllning och wienernougattopping har jag tagit fram till Hemmakväll.
All kräm är baserad på lösgodiset med guldpapper, Gianduiotto, en personlig favorit.
Du kan såklart baka tårtan med annan nougat, det finns flera olika sorter hos Hemmakväll.
Den här tårtan bakas med fördel dagen före, så allt fram till steg 14 kan du göra dagen innan kalasandet ska ske. Botten kan stå i rumstemperatur över natten medan fyllning och topping får kallna ordentligt i kylen.
Du vet väl att choklad och nougat är en drömkombination som definitivt inte kan bli fel så jag rekommenderar varmt att bjuda på den här till nästa kalas.
Kalasgott!
Nougattårta
8-10 bitar
Chokladkaka:
2 dl rapsolja
3 dl yoghurt, ca 10% fetthalt
3 st ägg
5 dl mjöl
2½ dl strösocker
1½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
Smör till formen
Nougatfyllning:
20 st Gianduiotto (200 g)
3 dl grädde
Wienernougattopping:
10 st Gianduiotto (100 g)
100 g choklad, ca 55%
3 dl grädde
Instruktioner:
Fyllning:
1. Grovhacka nougaten och lägg i en bunke.
2. Värm grädden i en kastrull tills det börjar ryka, ta från värmen.
3. Häll den heta grädden på nougaten och rör om tills du har en slät kräm.
4. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna, minst 5 timmar.
Topping:
5. Grovhacka nougaten och chokladen, lägg i en bunke.
6. Värm grädden i en kastrull tills det börjar ryka, ta från värmen.
7. Häll den heta grädden i bunken och rör om tills du har en slät kräm.
8. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna, minst 5 timmar.
Chokladkaka:
9. Sätt ugnen på 150 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm, och smörj kanterna med smör.
10. Vispa samman yoghurt, olja och ägg.
11. Blanda vetemjöl, strösocker, kakao, salt, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt och rör slätt.
12. Häll smeten i formen och knacka formen mot bordet så att smeten kommer ner ordentligt.
13. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60-70 minuter eller tills kakan stannat och en provsticka kommer ut torr.
14. Lossa försiktigt kanterna, använd en kniv om det behövs, och vänd upp kakan direkt på ett galler. Låt svalna helt under formen.
Montering:
15. Vispa nougatkrämen till en bredbar ganska fast konsistens.
16. Jämna till toppen och dela chokladkakan horisontellt i tre lika stora bottnar.
17. Lägg den första botten på ett fat och bred ut ca 2/5 nougatkräm ovanpå.
18. Lägg på nästa botten och bred ut lika mycket nougatkräm.
19. Lägg på den sista botten och använde det sista av nougatkrämen för att jämna till kanterna.
20. Ställ i kylen en halvtimme.
21. Vispa toppingen till en ganska fast bredbar kräm och täck hela tårtan. Jag toppade tårtan med mer nougat, lite riven choklad och godis.
Enkelt & gott!