Goda kalljästa chokladbaguetter

Chokladbaguetter pillivuyt bakalite.se 1Det blir många picknickar under sommaren och något som alltid packas med är bröd av något slag. Mitt tips är att baka chokladbaguetter nästa gång du ska på utflykt med matsäck. Baguetter med choklad är gott som det är eller ännu godare med lite olivolja.

Sätt degen på kvällen före och grädda dem på morgonen så har du nybakade baguetter till picknicken, definitivt uppskattat!

Det här brödet funkar även alldeles utmärkt som drinktillbehör eller liknande.

Om du vill baka baguetterna direkt kan du dubbla mängden jäst, använda ljummet vatten och jäsa degen i en timme i rumstemperatur och i övrigt följa instruktionerna.

Jag använder en baguetteplåt från Patisse som hjälper brödet att hålla formen. Skålen kommer från Pillivuyt.

Chokladbaguetter
2 st

1/4 g färsk jäst (eller 1 tsk torrjäst)
7-8 dl vetemjöl
3 dl vatten
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 tsk honung
50 g mörk choklad

Instruktioner:
Dag 1:
1. Lös upp jästen i kallt vatten. (Om du använder torrjäst: blanda jäst med mjöl och låt stå i tio minuter).
2. Tillsätt olja, honung, salt och mjöl. Arbeta samman ordentligt.
3. Grovhacka chokladen och knåda in den i degen.
4. Plasta in och ställ i kylen över natten.

Dag 2:
5. Ta upp degen på mjölat bord, dela på hälften och forma eller vrid dem till baguetter.
6. Lägg på plåt, gärna baguetteplåt, och låt jäsa övertäckt i en halvtimme.
7. Sätt ugnen på 200 grader.
8. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått färg.
9. Låt svalna innan du bryter brödet.

Enkelt & gott!

3

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x