Chokladbullar på spett

Bullar spett chokald bakalite.se 3Kändes som en kul grej att göra bullar på spett och det roligaste med det är att det blev två bullar på varje spett men det räknas såklart bara som en. So clever!

Erkänner gärna att själva bullarna blev väldigt fula men vad gör det när man dränker dem i choklad och det smakar otroligt gott? Ingenting.

Chokladbullar:

10 st grillspett

25 g jäst
3 dl mjölk
75 g smör eller margarin
½ dl socker
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
6-7 dl mjöl

Fyllning:
50 g smör
½ dl farinsocker

Mjölk till pensling

Glasyr:
75 g choklad, mörk
50 g smör eller margarin
½ dl grädde
1 msk sirap

Topping:
1 dl hasselnötter, hackade

Instruktioner:

Bullspett:
1. Värm mjölken till ljummet och lös upp jästen.
2. Klicka i mjukt smör och tillsätt socker, kardemumma, salt och blanda. Häll i mjöl, lite taget och arbeta samman till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
4. Ta upp på bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 60 x 30 cm. Bred på mjukt smör över hela degplattan, strö farinsocker ovanpå. Vik degplattan i tre gånger från längden (treslag) och kavla till något.
5. Skär ca 3 cm breda bitar, vik eller tvinna degen och fäst på spett, två på varje. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
6. Sätt ugnen på 230 grader.
7. Pensla bullarna med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter, tills de fått lite färg.
8. Låt svalna något på plåten.

Glasyr:
9. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smör i en kastrull.
10. Ta från värmen och tillsätt grädde och sirap, rör slätt.
11. Häll glasyren över bullspetten, toppa med hasselnötter och servera direkt.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x