Smakrika och krämiga nötbollar med choklad, ett enkelt och gott godis som funkar lika bra året om.
Ett glutenfritt fikaalternativ.
Tänkt dig mandelmassa eller marsipan men istället för mandel så har vi rostade valnötter. En kraftigare smak men lika krämigt gott tillsammans med chokladen.
Om du inte gillar rostade valnötter går det precis lika bra att skippa rostningen.
Valnötsbollar
ca 20 st
200 g valnötter
1½ dl florsocker
1 st äggvita
Topping:
200 g mörk choklad
25 g valnötter
Instruktioner:
1. Rosta alla valnötter, även de till toppingen, i en torr stekpanna. Ställ 25 g åt sidan till toppingen.
2. Mixa nötter och florsocker till ett mjöl.
3. Tillsätt äggvita och blanda till en deg.
4. Forma till små bollar och lägg i kylen.
5. Smält chokladen i en kopp eller liknande som du lätt kan doppa bollarna i.
6. Grovhacka nötterna du ställt åt sidan.
7. Doppa bollarna i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper.
8. Strö över valnötter och ställ i kylen att stelna.
Enkelt & gott!