Bland det enklaste julgodis du kan göra är snabb chokladfudge. Du väljer själv vilken chokladstyrka du vill ha för att få det så det passar din smak. Här valde jag att blanda ljus och mörk choklad vilket ger en mild men smakrik fudge.
Du väljer också vilken tjocklek och storlek du vill ha på fudgen efter vilken form du använder. För att få den tjocklek som jag gjorde så behövs en form på ca 20 x 40 cm.
Nu hade jag en påse med hackade och rostade hasselnötter hemma som jag använde men du kan rosta och hacka själv eller välja andra nötter.
Chokladfudge
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
200 g ljus choklad
100 g mörk choklad
5 g smör
Topping:
100 g rostade och hackade hasselnötter
Instruktioner:
1. Klä en form med bakplåtspapper.
2. Grovhacka chokladen.
3. Häll mjölken i en kastrull och sätt på medelvärme.
4. Tillsätt choklad och smör.
5. Rör om tills all choklad smält och ta från värmen.
6. Häll i formen och bred ut jämnt, knacka formen mot bordet så att all smet kommer ner ordentligt.
7. Strö över nötter.
8. Låt svalna något och ställ i frysen en halvtimme.
9. Lyft fudgen ur formen med bakplåtspappret och skär eller bryt i bitar.
Enkelt & gott!