Choklad, pekannötter och lönnsirap. Gillar ju alla de tre ingredienserna väldigt mycket så jag tänkte att det var lika bra att kombinera dem.
Måste säga att jag är lite smart ändå, va? Kombinera favoritsmaker. Jag måste vara den allra första människan som kommit på en så god idé. Varsågod kamrater, varsågod.
Så baka den.
Brownies med pekannötter och lönnsirap
10-15 bitar
Brownie:
200 g smör
200 g choklad, ljus
½ dl lönnsirap
2 st ägg
1½ dl socker
3 dl mjöl
½ dl kakao
1 krm salt
100 g pekannötter
Topping:
250 g choklad, ljus
1,75 dl grädde
½ dl lönnsirap
100 g pekannötter
Instruktioner:
1. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
4. Sätt ugnen på 170 grader.
Brownie:
5. Finhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och lägg i en bunke.
6. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm.
7. Tillsätt lönnsirap och rör om. Låt svalna något.
8. Vispa samman ägg och socker.
8. Blanda mjöl, kakao och salt. Tillsätt och vispa samman.
9. Tillsätt chokladsmöret och vispa samman.
10. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
11. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.
12. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.
Topping:
14. Grovhacka choklad och lägg i en bunke.
15. Värm upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter rör sedan till en slät chokladkräm.
Tillsätt lönnsirap och rör slätt.
16. Låt svalna och tjockna något, rör om ett par gånger under tiden.
17. Grovhacka nötterna och rör ner det mesta i chokladen, spara lite att strö över.
18. Bred ut chokladsmeten ovanpå kakan och strö över resten av nötterna.
19. Ställ i kylen för att stelna.
20. Skär i bitar av önskad storlek och servera rumstempererad.
Enkelt & gott!