Baileys, eller annan gräddlikör, är så ljuvligt mild och god. Självklart passar det perfekt tillsammans med choklad. Samma milda smak och lena textur.
Så, en krämig fudgebrownie som botten till chokladdtoppingen är ett givet val.
Valde att göra två chokladvarianter av topppingen, inget som gör något med smaken mest för att jag ville göra något nytt. Det blev inte supersnyggt så om du vill skippa det så blandar du bara samman topping 1 och 2 och häller på.
Baileysbrownies
14-20 st
Brownie:
200 g choklad, mörk
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao
Topping 1:
200 g ljus
100 g mörk
1½ dl grädde
1 dl Baileys
15 g smör
Topping 2:
100 g ljus
½ dl Baileys
Instruktioner:
Brownie:
- Finhacka chokladen och smält tillsammans med smör. Rör om tills all choklad smält och låt svalna.
- Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm och sätt ugnen på 170 grader.
- Vispa samman ägg och socker.
- Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
- Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
- Häll smeten i formen och jämna till.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
- Låt svalna helt i formen.
Topping 1:
- Grovhacka choklad och smält tillsammans med grädde och smör. Rör slätt.
- Tillsätt Baileys och rör slätt.
- Bred ut chokladkrämen på kakan och ställ i kylen i 10 minuter.
Topping 2:
- Finhacka och smält tillsammans med Baileys.
ta fram kakan ur kylen och droppa ut choklad ovanpå. Rör om till ett mönster och ställ in i kylen för att stelna helt. - Skär i önskade bitar och servera.
Enkelt & gott!