Chokladfudgebrownies med hallontryffel

Hallontryffel fudgebrownie bakalite.se 2Tryffeln smakar rejält av syrliga hallon som matchas fint med vit choklad, lagm sött och lagom syrligt. Valde att göra brownien med mörk choklad för att det skulle bli den bästa kombinationen.

Den här kan göras i en form och antingen skäras i bitar eller tas ut med kakutstickare i rundlar såväl som göras i två st sådana här. Om du gör dem i silikonform och vill ha tryffeln med raka kanter så måste du frysa in dem i formen innan du lossar dem.
Hallontryffel fudgebrownie bakalite.se 1Chokladfudgebrownie med hallontryffel
10-16 bitar

Brownie:
200 g choklad, mörk
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ tsk salt

Tryffel:
200 g choklad, vit
25 g smör
200 g hallon, frysta

Ev frystorkade hallon

Instruktioner:
Brownie:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm.
5. Vispa samman ägg och socker.
6. Tillsätt mjöl och salt, vispa samman.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
10. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.

Hallontryffel:
11. Finhacka och smält chokladen tillsammans med smör i mikro på låg värme i korta intervaller. Rör om då och då tills all choklad smält.
12. Lägg hallonen i en kastrull, sätt på låg temperatur och värm upp under om rörning tills hallonen tinat helt.
13. Mixa bären slätt.
14. Tillsätt chokladen och mixa samman.
15. Häll tryffeln ovanpå brownien och jämna till. Strö ev över frystorkade hallon.
16. Ställ i kylen för att stelna.
Hallontryffel fudgebrownie bakalite.se 3
Enkelt & gott!

10

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x