Double chocolate chip cookies med hasselnötter

Cookies Nordicware bakalite.se 10I reklamsamarbete med Hippie de Luxe.

Cookies, eller kakor? Vill ju inte kalla dem småkakor för de är inte små. Vill kalla dem cookies för de är av den amerikanska typen men blir det fånigt?

Dubbla chokladbitskakor doppade i choklad med hasselnötter. Sådär, då kan du välja själv.

Jag använder en kakdegsskopa från Nordic Ware för att få jämn storlek på kakorna, det gör världens skillnad när du gräddar dem.

Det går såklart bra att väga eller höfta men jag gillar den här skopan (har testat många olika och den här är överlägset bäst!). Den kommer i två storlekar och det här är den mindre av dem och rymmer ungefär 1½ msk kakdeg.

Slickepottarna och plåten kommer också från Nordic Ware och är så bra till det här, inget bakplåtspapper krävs och man behöver inte heller smörja in plåten innan. Rekommenderas varmt!

Du kan byta ut rårörsockret mot strösocker eller farinsocker, det spelar mindre roll. Jag väljer rårörs i de här för att jag gillar det extra krispet.

På samma sätt så väljer du vilken typ av choklad och nötter du vill ha i kakorna. Eller utesluter det helt. Vill du inte dippa dem i choklad så är det bara att hoppa över det.

Oavsett så är de jättegoda, de frasiga kanterna och den mjuksega mitten gör de här kakorna extra goda att doppa i kaffet. Eller mjölken. Jag dömer ingen.Cookies Nordicware bakalite.se 2Double Chocolate Chip Cookies med hasselnötter
20 st

200 g smör
1 dl rårörsocker
1 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
1 st ägg
3½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
75 g hasselnötter
100 g choklad

Topping:
200 g mörk choklad
25 g hasselnötter

Instruktioner:
1. Vispa samman mjukt smör, socker och sirap krämigt.
2. Tillsätt ägget och vispa samman.
3. Blanda mjöl, bikarbonat och salt, rör ihop allt till en seg deg.
4. Grovhacka nötter och choklad, eller använd chokladknappar, och vänd ner.
5. Ställ degen i kylen i minst en halvtimme. (Degen kan stå i kylen flera dagar före utbakning).
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Använd den lilla kakskopan som rymmer drygt 1 msk, fyll den helt och tryck ut kakorna glest på plåten.
8. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kanterna fått färg. Kakorna kommer vara något upphöjda i mitten när du tar ut dem.
9. Låt kakorna vila i några minuter på plåten och flytta dem sedan till ett galler för att svalna helt.

Topping:
10. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret i en djup skål eller en kopp.
11. Grovhacka nötterna.
12. Doppa halva kakorna i chokladen och lägg på plåt eller galler, strö över nötterna och låt stelna i kylen.

Enkelt & gott!

4

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x