The more the merrier!
När jag skulle ta fram ett recept till Fazer med Dumle så fastnade jag i att jag inte ville behöva välja ett enda bakverk så det fick bli en trelagerskaka.
Jag har gjort dem förut med andra teman och det blev så himla gott när Dumle fick spela huvudrollen! Det finns ett lager för alla; en cookie, en brownie och en cheesecake. Vilken blir din favorit?
Nej just det, du behöver inte välja.
Dumle 3 i 1
20-30 bitar
Cookie:
100 g Dumle (ca 13 st)
150 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
4 dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
Brownie:
175 g smör
100 g choklad, mörk
150 g Dumle (ca 20 st)
2 st ägg
1½ dl farinsocker
1½ dl mjöl
1½ dl kakao
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
Cheesecake:
100 g Dumle (ca 13 st)
1 dl grädde
300 g färskost
½ dl socker
1½ msk vetemjöl
2 st ägg
Instruktioner:
1. Ta fram smör, ägg och färskost så att de blir rumstempererade.
2. Grovhacka chokladen till brownien och smält tillsammans med smöret. Ställ åt sidan att svalna.
3. Grovhacka Dumle till cheesecaken och smält försiktigt på låg värme tillsammans med grädden. Ställ åt sidan för att svalna.
4. Klä en ugnsform, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Cookie:
5. Grovhacka Dumle.
6. Vispa mjukt smör och socker krämigt.
7. Tillsätt ägg och vispa slätt.
8. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt och vispa till en deg.
9. Vänd ner Dumle.
10. Tryck ut kakdegen jämnt och ställ formen i kylen medan du gör brownielagret.
11. Sätt ugnen på 175 grader.
Brownie:
12. Grovhacka Dumle.
13. Vispa socker och ägg slätt.
14. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt, tillsätt och rör slätt.
15. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.
16. Vänd ner Dumle.
17. Bred ut smeten jämnt ovanpå kakdegen. Ställ formen i kylen medan du gör cheesecakefyllningen.
Cheesecake:
18. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker och mjöl.
19. Vispa ner rumstempererade ägg.
20. Tillsätt smält Dumle och vispa slätt.
21. Häll smeten ovanpå brownien och bred ut jämnt.
22. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.
23. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen att stelna några timmar, gärna över natten.
Enkelt & gott!