I samarbete med Smeg har jag tagit fram en busenkel dessert som jag vispat ihop med den nylanserade och snygga elvispen du ser på bilden. Så bra med både ballongvispar, vanliga och degkrokar.
Mer info hittar du här.
Tre ingredienser och du har en supermumsig dessert att bjuda på.
Fyra om du lägger till rostad marsipan, och det tycker jag att du ska göra. Det som eventuellt blir över sparar du i en glasburk och toppar glassen med.
Jag har mosat hallonen med en gaffel men om du inte gillar frön så kan du pressa dem genom en sil innan du vänder ihop allt.
Det går bra att använda frysta hallon, låt dem tina långsamt.
Som vanligt så kan du byta ut också variera den här desserten som du vill, byt bara ut bären mot andra sorter, blåbär, björnbär, vinbär osv.
Byt ut grädden mot en växtbaserad och du har en vegansk dessert.
Apropå elvispen så vill jag lägga till att den har massor av toppfunktioner och finns i sju olika färger.
Hallondessert med rostad marsipan
4 portioner
Rostad marsipan:
100 g marsipan eller mandelmassa
Hallondessert:
ca 200 g hallon
3 msk florsocker
3 dl grädde
½ dl florsocker
Rostad marsipan:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en på med bakplåtspapper.
2. Riv marsipan grovt och bred ut på plåten.
3. Rosta i mitten av ugnen i 3-5 minuter eller tills det fått färg, håll koll för det går snabbt.
4. Låt svalna helt och bryt i småbitar.
Hallondessert:
5. Mosa hallon och florsocker i en skål.
6. Vispa grädde och florsocker fluffigt.
7. Vänd ner hallonmoset i grädden och fördela i glas.
8. Strö över marsipansmul.
Enkelt & gott!