Enkla mandelmassekakor med choklad

Mjuksega mandelmassekakor med choklad, lättbakade och supergoda!

De här minikakorna tog jag fram i ett samarbete med Odense Marcipan. Jag har jobbat med dem tidigare och deras mandelmassa är den jag alltid använder. Det blir alltid ett bra resultat, smakrikt och gott.

Just de här kakorna, eller godiset, är så otroligt enkla att göra och variera. De smakar som biskvibottnar, mjuksega med en något knaprig kant. Om du gräddar dem längre så blir de, såklart, helt knapriga och smakar då som klassiska manldebiskvier. De som folk hade i nyponsoppa förr.

Det går även bra att skära skivor av mandelmassan om du vill slippa ta ut formar. Se till att du har lika stora kakor på plåtarna så att de gräddas jämnt.

Och, för de av er som är bra på finlir så är det här en utmärkt grund att spritsa på, sätta kristyr och tjusiga mönster. Strö över strössel, krossade polkagrisar, nötter eller liknande. Jag pudrade dem med guldpulver och det, i sin enkelhet, livade upp och uppskattades av barnen.

Mandelkakor med choklad
10-30 st

Kakor:
300 g Odense Marcipan mandelmassa LYX

Topping:
150 g choklad, ljus eller mörk
10 g smör
Guldpulver

Eventuellt krossad lakrits, strössel eller annat

Instruktioner:

1. Klä en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 185 grader.
2. Mjuka upp mandelmassan och kavla den ca ½ cm tjock.
3. Ta ut kakor med pepparkaksformar och lägg på plåt.
4. Grädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter eller tills kanterna börjar få färg.
5. Lägg kakorna på galler för att svalna.

Topping:
6. Häll chokladknapparna i en skål tillsammans med smör. Smält i mikro under korta intervaller och rör om mellan.
7. Doppa kakor och lägg på bakplåtspapper.
8. Strö över eventuell topping och ställ i kylen för att stelna.
9. Strö över lite guldpulver och servera rumstemperade.

Enkelt & gott!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x