Fudgebrownies med Amarettochoklad

Krämig fudgebrownie toppad med Amarettoganache, jo tack. Massor av chokladsmak som passar så bra till mandellikör. I den här så valde jag att ta enbart mörk choklad i brownien och en kombination av ljus och mörk i toppingen.

Det blir en ganska rejäl smak av mandellikören så om du bara vill ha en liten aning så kan du minska mängden och smaka av.

Jag använder samma recept till alla mina varianter av fudgebrownies. Jag är så nöjd med det och ser därför ingen anledning att ändra på det. Det finns alltså massor av olika brownies här, du ser de flesta här.

Amarettobrownies
14-20 st

Brownie:
200 g choklad, mörk
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao

Topping:
200 g ljus choklad
100 g mörk choklad
1½ dl grädde
1 dl Amaretto
15 g smör

Instruktioner:
Brownie:

  1. Finhacka chokladen och smält tillsammans med smör. Rör om tills all choklad smält och låt svalna.
  2. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm och sätt ugnen på 170 grader.
  3. Vispa samman ägg och socker.
  4. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
  5. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
  6. Häll smeten i formen och jämna till.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
  8. Låt svalna helt i formen.

Topping:

  1. Grovhacka choklad och smält tillsammans med grädde och smör. Rör slätt
  2. Tillsätt Amaretto och rör slätt.
  3. Bred ut chokladkrämen på kakan och ställ i kylen för att stelna.
  4. Skär i bitar av önskad storlek och servera som de är eller med vispad grädde.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x