Glassdessert med chokladbrownie & chokladsås

Triumfglass I samarbete med Triumfglass.

Om vill bjuda på en härlig dessert med din favoritglass så kan och vill höja upp den ett snäpp så kan du servera den tillsammans med ett bakverk eller en sås. Eller både och.

Här har nyheten Cookies & Cream från Triumfglass fått sällskap av en maffig brownie och toppats med ljummen chokladsås. Vips så har du en helt ny efterrätt!

Brownien kan delas i små eller stora bitar, serveras i glas som på bilden eller bara på tallrik, gärna lite ljummen. Du kan byta ut den mörka chokladen mot ljus om du föredrar det och naturligtvis skippa att göra egen chokladsås. Det är ju ännu enklare att köpa färdig.

Självklart kan du testa andra glassorter att göra din dessert med, det finns massa olika hos Triumfglass. Cookies & cream är en svinn-god glass där de på glassfabriken tagit tillvara på kakross från ett lokalt bageri. Krosset skulle annars ha kastas men har istället fått spela en stor roll i den nya glassen. Så svinn-gott!

TriumfglassChokladbrownie:
150 g smör
200 g choklad, mörk
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl

Chokladsås:
1 dl sötad kondenserad mjölk (ca ½ burk)
1½ dl grädde
1 dl kakao
en nypa salt (kan uteslutas)

Instruktioner:

Brownie:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa ägg och socker fluffigt.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.
10. Låt svalna helt i formen.

Chokladsås:
11 .Vispa samman alla ingredienser i en kastrull.
12. Koka upp och låt småkoka på medelvärme under omrörning i ca 5 minuter.

Montering:
13. Dela brownien i mindre bitar
14. Varva brownie och glass i flera lager. Toppa med chokladsås.

Tips! Gör dubbel sats av chokladsåsen, häll det i en glasburk eller klämflaska och förvara i kylen.TriumfglassEnkelt & gott!

10

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x