Glutenfri Mazarinkaka med jordgubbar

Mandelkaka jordgubbstårta glutenfri bakalite.se 1

Maffig mazarinkaka som toppats med frosting och jordgubbar. Den har en fast och fyllig textur, saftig som bara den med mycket mandelsmak. Naturligt glutenfri lätt att göra.

Mandelkaka jordgubbstårta glutenfri bakalite.se 3

Det går bra att toppa med andra bär eller frukter, jag valde jordgubbar pga säsong.
Mazarinkaka med jordgubbar
8-10 bitar

Kaka:
3-6 st bittermandel eller motsvarande mängd essens (kan uteslutas)
2 dl rapsolja
3 dl yoghurt, ca 10% fetthalt
3 st ägg
3½ dl mandelmjöl
2 dl potatismjöl
2½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ dl mandelspån (kan uteslutas)

Smör till formen

Topping:
100 g färskost
2 dl grädde
1 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Jordgubbar eller andra bär

Instruktioner:
Kaka:
1.Riv bittermandel fint.
2. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och och smörj kanterna med smör. Klappa in lite mandelspån på kanterna och strö lite på botten.
3. Vispa samman yoghurt, olja och ägg.
4. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, socker, salt, bittermandel, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt och rör slätt.
5. Häll smeten i formen och knacka formen mot bordet så att smeten kommer ner ordentligt.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60-70 minuter eller tills kakan stannat och en provsticka kommer ut torr. Håll koll efter 50 minuter och lägg ett bakplåtspapper på kakan om den verkar bli för mörk.
7. Låt svalna i formen.

Mandelkaka jordgubbstårta glutenfri bakalite.se 2

Frosting:
8. Vispa samman grädde, färskost, florsocker och vanilj till en ganska fast kräm. Det tar några minuter med elvisp. Var försiktig så att du inte övervispar, då blir det rinnigt.
9. Lyft försiktigt över kakan på ett fat och bred eller spritsa frostingen på kakan och toppa med jordgubbar.
Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x