Biskvier är en personlig favorit så varför inte variera den botten? God idé tycker jag och toppade med en hallonsmakande cheesecake med vit choklad. No bake och lagom enkelt.
Såklart var det inte meningen att den skulle se ut så på toppen, det skulle vara fint och swirlad. Jag klarar tydligen inte att sluta i tid så jag bara fortsatte swirla och därför blev det något annat. Gott men kunde ha varit snyggare haha. Är säker på att du gör det bättre!
Hallon- och vit chokladcheesecake på biskvibotten
10 bitar
Hallonsås (ca 2½ dl):
300 g hallon, frysta
½ dl socker
1 msk majsstärkelse
Biskvibotten:
250 g mandelmjöl
3 st äggvita
2 dl socker
½ dl potatismjöl
Fyllning:
200 g choklad, vit
½ dl grädde
600 g färskost
1½ dl florsocker
2 dl hallonsås
2 dl grädde
Instruktioner:
1. Ta fram färskost och grädde så att de blir rumstempererade.
Hallonsås:
2. Mixa hallonen och sila genom en finmaskig sil.
3. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka på medelvärme i några minuter tills såsen börjat tjockna. Rör om då och då. Tillsätt ev mer majsstärkelse om såsen är för rinnig.
4. Ta från värmen och låt svalna.
Fyllning:
5. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med ½ dl grädde i mikro på låg värme under korta intervaller. Rör om tills du har en slät chokladkräm och låt svalna.
Botten:
6. Klä en springform, ca 23 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna.
7. Sätt ugnen på 175 grader och ställ in ett galler i mitten av ugnen.
8. Vispa samman mandelmjöl, äggvitor, socker och potatismjöl.
9. Häll smeten i formen, jämna till och grädda i ca 20 minuter eller tills botten fått färg.
10. Ta formen ur ugnen och låt svalna helt i formen.
Fyllning:
10. Vispa färskost och socker krämigt.
11. Tillsätt all hallonsås utom 2 msk och all chokladkräm.
12. Vispa grädden och vänd ner i fyllningen med en slickepott.
13. Häll smeten i formen och jämna till, knacka formen mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
Topping:
14. Ringla den sparade hallonsåsen ovanpå och swirla i ett fint mönster, eller bred ut hejvilt.
15. Ställ kakan i kylen för att stelna, minst 6 timmar men gärna över natten.
Enkelt & gott!
Hejsan! Alltså detta är en kaka i min smak, vill verkligen prova. Undrar hur länge den håller i kylen?
Hej!
Den klarar sig åtminstone par dagar i kylen. 😊
Hoppas du gillar den!
Kram Y
Hej, vilker smaskigt recept!
kan man frysa den?
Hej!
Det har jag inte provat själv och är lite osäker på hur konsistensen blir om den ska ätas tinad. Det mesta går dock att frysas.
Om du vill fika den fryst så bör det inte vara några problem. 🙂
Kram Y
👍🙂
När tillsätter man chokladkrämen?
Hej!
Steg 11. 😊
//Yvonne