Det här är riktigt bra kalasbollar, söta, glutenfria och lätta att göra. Lite som chokladbollar men utan kakao och mer vaniljsmak.
Det går naturligtvis att göra dem både mindre och större och det går bra att frysa in dem.
Havrebollar
8 st
125 g smör, mjukt
5 dl havregryn
1½ dl socker
1½ dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
½-1 dl grädde
Topping:
kokos
Instruktioner:
- Ta fram smör så att det blir mjukt.
- Blanda havregryn, socker, kokos, vanilj och salt.
- Tillsätt smör och ½ dl grädde, till att börja med, och vispa samman med elvisp till en formbar deg. Tillsätt mer grädde om det behövs för at få en fast deg.
- Låt stå i tio minuter
- Ställ in i kylen en halvtimme så att det blir lättare att rulla.
- Forma till bollar och rulla i kokos. Förvaras i kylen.
Enkelt & gott!