Oreokakor bakade på svart kakao och med vaniljfyllning. De här är så goda att mina barn föredrar dessa över originalet. Och det säger mycket.
Så allt är sagt. Förutom att det finns ytterligare två Oreo-recept: Pistageoreo och Chokladoreo.
Oreokakor
ca 30 st dubbla
Kakor:
175 g smör
2 dl socker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 dl svart kakao eller 1½ dl vanlig kakao
1 krm salt
Fyllning:
100 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
Instruktioner:
- Ta fram smör till kakor och fyllning så att det blir rumstempererat och mjukt.
Kakor:
- Vispa smör och socker krämigt.
- Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
- Blanda mjöl, kakao och salt. Tillsätt och vispa till en formbar deg, tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig. Plasta in och lägg i kylen en timme.
- Sätt ugnen på 175 grader och klä 2-3 plåtar med bakplåtspapper.
- Kavla ut degen ca 5 mm tjock och använd ett pepparkaksmått, 4 cm i diameter, och stansa ut kakor.
- Lägg kakorna på plåtarna, 24 st/plåt, och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna fått lite färg. Lyft över till galler och låt svalna.
Fyllning:
- Vispa samman smör, florsocker och vanilj till en fluffig kräm.
- Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på undersidan av en kaka. Toppa med en annan kaka, tryck till lätt och lägg i kylen för att stelna.
Enkelt & gott!