Bounty eller kokosgodis med choklad. Det är godare än köpebounty, bara så du vet.
Jag gjorde ”bollar” av hälften och hälften i form, eller bakbalkar som du ser på bilden här under. Nu är det inga fina bollar direkt men det kan man såklart få till med lite tålamod. Jag saknar tålamod.
Du kan doppa i ljus eller mörk choklad, jag tog ljus för att likna originalet.
Balkarna hittar du hos Pufz.
Bounty
100 g smör
200 g riven kokos
3½ dl florsocker
1 dl grädde
Topping:
ca 200 g choklad, ljus eller mörk
5 g smör
Instruktioner:
1. Smält smöret.
2. Blanda alla ingredienser till en deg.
3. Forma till matskedsstora bollar och lägg på en bricka med bakplåtspapper (som får plats i frysen) alternativt fyll en form eller bakbalkar, ca 20 x 30 cm, med smet och bred ut jämnt.
5. Ställ in i frysen minst en halvtimme.
Topping:
6. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smör i en kopp eller djup skål.
7. Stick ner en provsticka eller liknande i bollarna och doppa dem i chokladen, låt rinna av något och lägg glest på bakplåtspapper. Strö lite kokosflingor över hålet som blir efter stickan.
8. Om du gör i form kan du breda ut chokladen jämn över smeten.
9. Ställ i kylen att stelna.
Enkelt & gott!