Hemmagjord lemon curd

Lemoncurd bakalite 1Lemon curd på nyrostat bröd är en personlig favorit men det är minst lika gott att använda i bakning.

En len kräm som smaksätter och förhöjer det mesta som matchar citron, såsom den här kakan.

Du väljer själv om du vill ha rivet skal i curden eller inte, det gör ingen större skillnad smakmässigt utan bara i texturen.

Lemon curd
1 sats

2 st citroner
2 st äggulor
1 st ägg
2 dl socker
100 g smör

Instruktioner:

1. Tvätta citronerna väl och riv skalet fint.
2. Pressa ur saften.
3. Separera äggen och vispa gulorna samman med ägg och socker i en bunke som tål vattenbad.
4. Starta ett vattenbad (kastrull på medeltemperatur med vatten). Ställ bunken ovanpå kastrullen och tillsätt citronskal och saft.
5. Vispa lätt tills krämen tjocknar, det tar ca 10 minuter.
6. Ta bunken från värmen och tillsätt smör i små bitar. Rör tills smöret smält. Häll upp curden i en burk och låt svalna.
7. Förvara i kylen.

Enkelt & gott!

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x