Hemmagjord trillingnöt

Eller om vi ska kalla den trippelnöt? Jag är väldigt, väldigt förtjust i hasselnötter och på den tiden jag fick en låda Paradis i julklapp, så var trillingnöt en storfavorit. Och mandelsplitt. Båda togs bort och även om det inte var en undergång så är det kul att göra egna.

Valde att göra två varianter av choklad, den ena med mjölkchoklad och den andra med karamellchoklad. Och så använde jag en form från Pufz som gjorde det hela enklare än enklast.

Du behöver inte rosta nötterna, det är en smaksak. Och om du vill att de ska smaka som originalet så väljer du Marabou mjölkchoklad. Går också bra att blanda olika sorter.

Trillingnötter
24 st

250 g choklad, valfri
ca 150 g hasselnötter (72 st)

Instruktioner:

  1. Rosta nötterna i en torr panna på medelvärme tills de börjar knäppa. Gnugga bort skalen.
  2. Finhacka chokladen och smält 2/3 av chokladen i mikro under korta intervaller. Rör om tills du har en slät kräm.
  3. Tillsätt resten av chokladen och rör tills allt har smält samman.
  4. Häll upp chokladen i en spritspåsen.
  5. Ställ formen på en bricka som får plats i kylen. *Se nedan om du inte har en form.
  6. Spritsa choklad i fördjupningarna, fyll ungefär hälften. Lägg i tre nötter och fyll på med mer choklad.
  7. Knacka brickan mot bordet för att få bort eventuell luftbubblor.
  8. Fyll på med mer choklad om det behövs eller skrapa bort överflödig choklad.
  9. Ställ i brickan i kylen för att stelna.

*Om du inte har en form kan du istället ta tre nötter i en sked och doppa i chokladen, rulla lite i skeden så att hela nötterna är täckta av choklad. Skopa av dem i en hög på ett bakplåtspapper. Ringla lite choklad ovanpå och ställ i kylen.

Enkelt och gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x