Jordnötstoppar, eller vad de heter, som finns i butikernas lösgodishyllor (lösnötshyllor?) är så goda men jag gillar inte hur man ibland får stenhårda nötter. Sådär att jag blir alltför medveten om att jag har tänder som jag gärna vill behålla.
Så vad göra? Jo men enkelt, jag gör egna. På ”färska” salta jordnötter och en god choklad. Och hur enkelt är det? Väldigt.
Eftersom man kan välja chokladsort själv så är det lätt att variera. Gillar! Sen kan du ju välja olika storlekar på topparna eller bara göra en hel stor kaka, eller bräck. Och så kan man grovhacka hela alltihop och strö över något annat gott.
Jag valde 100 g mörk choklad och 200 g ljus och tycker att det lev alldeles lagom, inte för sött, inte för starkt och inte för salt.
Jordnötstoppar
300 g choklad
300 g salta jordnötter
5 g smör
Instruktioner:
- Sätt ett bakplåtspapper på en bricka som får plats i kylen.
- Grovhacka och smält chokladen tillsammans med smör i mikro i korta intervaller. Spara eventuellt lite choklad till topping.
- Rör samman jordnötter och choklad. Skeda upp små högar glest på brickan.
- Ringla eventuellt choklad ovanpå.
- Ställ i kylen för att stelna.
Enkelt & gott!
Ser väldigt gott ut😋😋
Så kul att höra! De är riktigt goda, testa gärna! 🥰
Kram Y