Het ingefära-, kanel- och vaniljpannacotta med Glöet-marinerade bär

gloetReklam för dig över 25 år, i samarbete med Glöet.

Vad sägs om en gräddig och len pannacotta smaksatt med ingefära, kanel och vanilj som toppats med med Glöet-marinerade körsbär och hallon?

Jo, tack! Alltså, hettan ingefäran ger är en ljuvlig kontrast till den milda grädden, bären och Glöet ger extra mycket smak av jul. En riktigt toppendessert!
gloetGlöet är en mousserande glögg som serveras kyld i vin- eller champagneglas. Ett fruktigt och kryddigt vin med bubbel som du hittar på Systembolaget.

Det går fint att förbereda pannacottan några dagar innan, ytan kan stelna något men det försvinner när du häller på bären. Jag använde frysta hallon och körsbär och de tog upp smaken av Glöet riktigt bra.

Ingefärapannacotta
4 st

Pannacotta:
1-2 msk ingefära, färsk
5 dl grädde
1 msk socker
1 tsk kanel
½ tsk vaniljpulver
1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten

Topping:
1 dl Glöet Sparkling glögg
ca 8 st körsbär, frysta
ca 8 st hallon, frysta

Instruktioner:
Pannacotta:
1. Skala och skiva eller riv ingefära tunt. Ju mer ingefära, desto mer hetta.
2. Häll grädde, ingefära, socker, kanel och vanilj i en kastrull. Värm upp och låt sjuda på låg värme i 15 minuter, rör om då och då och håll koll så att det inte bränns vid.
3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt stå i 5 minuter. Värm sedan upp det kort i mikro.
4. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinblandningen.
5. Sila av smeten och fördela i fyra serveringsglas. Ställ i kylen att stelna, minst fyra timmar men gärna över natten.

Topping:
6. Ta fram hallon och körsbär, lägg i en skål och låt tina i rumstemperatur.
7. Häll på Glöet och låt stå och dra, en kvart räcker.
8. Fördela bären och saften i glasen och servera direkt.
gloetEnkelt & gott!

26

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x