
Här är en sådan där godiskaka som går snabbt att göra och smakar riktigt gott. De blev väldigt populära bland barnen och det som jag stoppade i frysen minskar helt magiskt.
Jag valde att skära dem i små munsbitar men det är ju valfritt. De är ganska mäktiga så för min del passar det bra men barnen önskade lite större bitar.

Jordnötsbitar
10-20 st
Kaka:
350 g jordnötssmör
2½ dl sirap
10 dl cornflakes
2 dl havregryn
Topping:
200 g choklad, ljus eller mörk
1½ dl grädde
50 g jordnötter, salta
Instruktioner:
Kaka:
- Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
- Krossa cornflakes grovt i en bunke.
- Tillsätt havregryn och blanda om.
- Lägg jordnötssmör och sirap i en kastrull, värm upp och rör samman till en smet.
- Häll smeten i bunken och blanda ordentligt till en deg.
- Häll degen i formen och tryck ner den jämnt.
- Ställ i kylen för att stelna en halvtimme.
Topping:
- Grovhacka nötterna.
- Grovhacka och smält choklad tillsammans med grädde.
- Häll chokladkrämen på kakan och jämna till.
- Strö över jordnötter och ställ i kylen för att stelna, minst en timme.
12.Lyft upp kakan med pappret, lossa försiktigt och skär i bitar i önskad storlek.
Enkelt & gott!
