Jordnötsbitar – glutenfria & no bake

Här är en sådan där godiskaka som går snabbt att göra och smakar riktigt gott. De blev väldigt populära bland barnen och det som jag stoppade i frysen minskar helt magiskt.

Jag valde att skära dem i små munsbitar men det är ju valfritt. De är ganska mäktiga så för min del passar det bra men barnen önskade lite större bitar.

Jordnötsbitar
10-20 st

Kaka:
350 g jordnötssmör
2½ dl sirap
10 dl cornflakes
2 dl havregryn

Topping:
200 g choklad, ljus eller mörk
1½ dl grädde
50 g jordnötter, salta

Instruktioner:
Kaka:

  1. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Krossa cornflakes grovt i en bunke.
  3. Tillsätt havregryn och blanda om.
  4. Lägg jordnötssmör och sirap i en kastrull, värm upp och rör samman till en smet.
  5. Häll smeten i bunken och blanda ordentligt till en deg.
  6. Häll degen i formen och tryck ner den jämnt.
  7. Ställ i kylen för att stelna en halvtimme.

Topping:

  1. Grovhacka nötterna.
  2. Grovhacka och smält choklad tillsammans med grädde.
  3. Häll chokladkrämen på kakan och jämna till.
  4. Strö över jordnötter och ställ i kylen för att stelna, minst en timme.
    12.Lyft upp kakan med pappret, lossa försiktigt och skär i bitar i önskad storlek.

Enkelt & gott!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x