Jordnötskakor med choklad

Jordnötskakor bakalite.se 1Enkla småkakor som får god smak av jordnötter och havregryn.

Det går lika bra med vanliga havregryn som fiberberikade.

Chokladen ovanpå är inget måste men ger såklart en extra god smakkombination till de salta jordnötterna.

Kakor
24 st

200 g smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn, fiberberikade
2 dl jordnötter, salta

Topping:
50 g choklad, mörk

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Blanda alla torra ingredienser utom nötterna.
3. Vispa samman mjukt smör med de torra ingredienserna.
4. Grovhacka jordnötterna och vänd ner i smeten.
5. Skeda upp eller rulla bollar och lägg glest på plåtarna, 12 på varje.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått färg.
7. Låt svalna på galler.
8. Smält choklad och ringla över kakorna, ställ i kylen för att stelna.

Enkelt & gott!

3

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x