Kaffetryffel eller kaffeganache

Kaffetryffel ganache bakalite.seKalla det vad du vill men gott är det oavsett.

Kaffe är en favoritsmak, såklart, och i tryffel passar det alldeles utmärkt.

Det går lika bra att använda mörk choklad istället för ljus, smaken avgör.

Dessa är gjorda i tryffelskal från Callebaut (finns bland annat hos Chokladshopen) men du kan rulla tryffeln till små bollar själv. Ställ då in chokladsmeten i kylen och låt den stelna så pass att den går att forma.

Kaffetryffel
20-30 st tryffelskal, ljus choklad

Ganache:
75 g grädde
10 g snabbkaffe
15 g smör
135 g choklad, ljus

Topping:
25 g choklad, ljus
½ dl farinsocker

Instruktioner:

Ganache:
1. Koka upp grädde och snabbkaffe.
2. Lägg grovhackad choklad eller chokladknappar och smör i en bunke.
3. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och låt stå i två minuter för att tempereras.
4. Rör smeten slät, mixa eventuellt ganachen fyllig med en stavmixer.
5. Häll ganachen i en spritspåse och låt svalna till 27 grader.
6. Fyll tryffelskalen med ganache, knacka försiktigt ner fyllningen och fyll upp till toppen. Ställ i kylen att stelna.

Topping:
7. Smält ljus choklad och häll i en spritspåse. Lägg choklad som lock över tryffelskalets öppning. Ställ i kylen att stelna.
8. Använd handskar, lägg den överblivna ljusa chokladen i handflatan och rulla tryffeln så den blir kladdig över hela. Rulla i farinsocker.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x