Kalljäst valnötsbröd med grahamsmjöl

Valnötsbröd kalljäst recept
Ett lättbakat och gott bröd med smak av grahamsmjöl och valnötter.

Du behöver inte knåda degen eller forma bröden vid utbakning, om du inte väldigt gärna vill förstås. Personligen föredrar jag enkelt och minimerar arbetsmomenten i det mesta jag bakar.

Om du vill skippa kalljäsning så kan du dubbla mängden jäst, lösa upp den i ljummet vatten och jäsa i rumstemperatur i en timme före utbakning.

Det går alldeles utmärkt att dubbla satsen och byta ut mot andra nötter, såväl som utesluta dem helt.Valnötsbröd recipe walnuts breadValnötsbröd
12 st

12,5 g jäst
3 dl vatten
1 msk rapsolja
1 msk socker
½ msk salt
1 dl valnötter, naturella
1 dl grahamsmjöl, gärna fullkorn
7 dl vetemjöl

Instruktioner:

Dag 1.
1. Lös upp jästen i kallt vatten.
2. Tillsätt salt, olja, socker och grovhackade valnötter. Rör snabbt samman med en slev och tillsätt sedan grahamsmjöl och vetemjöl.
3. Täck bunken med lock eller plastfolie och ställ i kylen över natten.

Dag 2:
4. Sätt ugnen på 225 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
5. Ta fram brödet och dela i 12 delar och lägg glest på två bakplåtpappersklädda plåtar.
6. Grädda i mitten av ugnen, 12-15 minuter eller tills brödet fått färg.
7. Låt svalna på galler under bakduk.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x