Här är en variant av snabba kakor som de flesta gillar, du kan anpassa gräddningen efter hur du vill ha kakorna.
I min ugn så var 10 minuter perfekt för att få en mjuk kladdkakemitt och något sega kanter.
Jag använder en glasskopa för att få jämna kakor, mycket smidigt.
Du kan naturligtvis skippa saltet om du vill.
Kakor
15 st
225 g choklad
50 g smör
2 st ägg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
Topping:
1 msk flingsalt
Instruktioner:
1. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smör, låt svalna något.
2. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt chokladen.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver och vispa samman allt till en slät deg.
4. Ställ bunken i kylen för att stelna något, ca en halvtimme.
5. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
6. Skeda upp degen i 15 lika stora bollar, lägg glest på plåt, platta till något och strö över salt.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
Enkelt & gott!
Bör smör/chokladen svalna eller är det bara att hälla i?
Hej Linda!
Den bör svalna något så att smeten inte separeras. 🙂
//Y
Ska testa dessa med glutenfritt mjöl då dottern är glutenintolerant. 😊
Hej Ida!
Vad roligt att höra, återkom gärna med hur det gick och vilket mjöl du bytte till. 🙂
//Yvonne