Vanliga kladdkakemuffins är en höjdare i sin ensamhet men om man toppar dem med lite mäktig sötsalt smet så tar vi det ett steg längre.
Valde att göra några med ljus och några med mörk choklad, personligen tycker jag att den märka chokladen gjorde sig bättre. Det blir väldigt mäktigt så den mörka dämpar det något.
Jag använde en burk dulce de leche men vilken annan typ av kolasås som helst går bra.
Muffinsen går utmärkt att frysa in men jag skulle vänta med att sätta på fyllningen tills efter att de tinat.Kladdkakemuffins med jordnötskola
8-10 st
Muffins:
175 g smör
2 st ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
200 g jordnötter, salta
2 dl kolasås (ca en burk dulce de leche, 397 g)
Topping:
100 g choklad, ljus eller mörk
5 g smör eller olja
1 msk jordnötter, salta
Instruktioner:
Muffins:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ normalstora muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och låt svalna något.
3. Vispa samman ägg och socker.
4. Sikta ner socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.
5. Tillsätt smöret och rör slätt.
6. Fördela smeten jämnt i formarna.
7. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-12 minuter. Muffinsen ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.
8. Låt svalna något och ställ sen i kylen att kallna helt.
Fyllning:
9. Blanda nötter och kolasås i en skål.
10. Fördela blandningen i muffinsen och ställ i kylen.
Topping:
11. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smör.
12. Skeda upp en choklad på varje muffins, toppa med lite krossade jordnötter och ställ in plåten i kylen.
Enkelt & gott!
Lyckas aldrig med muffins men dom här kan jag inte motstå. Ett sista försök.
Hej Katarina!
Kladdkakemuffins är oftast lättare att lyckas med än vanliga muffins. 😊 Säker på att du fixar det! ♡
Glad fika!
//Yvonne