Brittiska mördegskakor görs i en lite tjockare variant än våra svenska mördegskakor. Visst finns det svenska kakor i samma tjocklek men du fattar. Shortbread heter de och har en mjuk mitt och en krispig utsida. Riktigt goda och lättbakade!
Shortbread
24 st
225 g smör
2 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Topping:
2 msk socker
Instruktioner:
1. Ta fram smöret så att det blir mjukt.
2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, ca 15 x 25 cm, med bakplåtspapper.
3. Vispa smöret krämigt.
4. Tillsätt socker och vanilj, vispa samman.
4. Tillsätt mjöl och vispa tills du har en deg, det tar några minuter. Först blir det ett fint smul sen grövre, efter det kan du krama ihop till en deg.
5. Tryck ner degen jämnt i formen och nagga med en gaffel.
6. Strö över socker.
7. Grädda i mitten av ungen i ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg.
8. Lyft kakan ur formen med hjälp av bakplåtspappret och skär direkt i bitar. Låt svalna på galler.
Enkelt & gott!
Älskar 🥰 dina goda recept 👌🏻😋♥️
Tusen tack, vad glad jag blir!🥰
Kram Y