Kokoskolamjölkchokladfudgebrownies!

Kokoskolafudgebrownie bakalite.se 1Om du gillar Marabous Co-co så är det här en kaka för dig. Mjölkchokladfudgebrownie har jag förstått att det är ett säkert kort till de flesta fikastunder så jag har liksom bara fortsatt göra fler varianter. Här är den senaste – kokoskola!

Det går bra att använda annan kolasås än dulce de leche, eller om du vill göra egen. Jag valde att ta hälften mörk och hälften ljus choklad men det går bra med bara en av sorterna.

Andra mumsiga varianter av min fudgebrownie hitta du här.
Kokoskolafudgebrownie bakalite.se 2Kokoskolamjölkchokladfudgebrownies
10-12 bitar

Brownie:
100 g choklad, ljus
100 g choklad, mörk
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao
1 krm salt

Kokoskola:
200 g kokosflingor
1 burk dulce de leche (397 g)

Topping:
200 g choklad, ljus eller mörk
1½ dl grädde

Instruktioner:
Brownie:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa samman ägg och socker.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
10. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.

Kokoskola:
11. Blanda kokos och dulce de leche och låt stå tills brownien svalnat.
12. Bred försiktigt ut ett jämt lager ovanpå brownien. Ställ i kylen att stelna något.

Topping:
13. Grovhacka choklad och lägg i en bunke.
14. Värm upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter rör sedan om till en slät chokladkräm.
15. Låt svalna och tjockna något, rör om ett par gånger under tiden.
16. Häll chokladkrämen på kokoslagret, bred ut jämnt och ställ i kylen att stelna.
17. Skär i bitar av önskad storlek och servera rumstempererad.

Enkelt & gott!

23

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gunn
Gunn
5 månader sedan

Ser helt underbara ut, tänkte baka dessa men får inte ut receptet!

Yvonne
Svara på  Gunn
5 månader sedan

Hej Gunn!

Vad roligt att du gillar dem!
Jag ser att det inte går att inte går att skriva ut, osäker på vad det beror på.
Istället kan du markera all text i receptet, kopiera och klistra in i ett tomt dokument och skriva ut på det viset. 🙂

Skickar ett mail till dig för säkerhets skull!

Kram Y

Kristina Olsson
Kristina Olsson
1 år sedan

Kan man frysa dessa?

Yvonne
Svara på  Kristina Olsson
1 år sedan

Det går alldeles utmärkt! 😊

//Y

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x