Kokostoppar med choklad

Kokostoppar choklad bakalite.se 1Kokostoppar, en klassisk barnkalaskaka! Den är så himla god, enkel att baka och borde finnas på många fler fikabord än det gör idag. Extra bra att den är glutenfri tycker jag.

I de här kokostopparna tillsatte jag choklad men det kan man såklart skippa och doppa dem i choklad istället eller bara köra naturell. Jag valde ljus choklad men det går lika bra med mörk.

Jag använder nästan alltid kakskopor för att få samma storlek på ex kakor, muffins osv. Här lät jag skopan fungera formare också, lite mer som kokoskupoler. Det där med toppar är inte riktigt min grej pga dålig på att få till symmetri. Jag använde en större variant av skopa, knappt 2½ msk. Mina favoriter, och jag har provat många, heter Cookie scoop, finns i två storlekar och kommer från NordicWare. De finns här.

Det går såklart att göra mindre kakor men se då till att anpassa gräddningstiden.
Kokostoppar choklad bakalite.se 4Kokostoppar med choklad
6-8  st

50 g smör
2 msk grädde
2 st ägg
1 dl socker
200 g kokosflingor
100 g choklad

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och blanda med grädde.
3. Tillsätt socker, kokos och ägg och blanda väl.
4. Låt stå för att svälla i tio minuter.
5. Finhacka chokladen, eller använda chokladknappar, och rör ner.
6. Använd en kakskopa för att ta upp lika stora kokostoppar och lägg glest på plåten.
7. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna helt på plåten.
Kokostoppar choklad bakalite.se 3Enkelt & gott!

27

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x