Helt vanliga kolasnittar, inga utsvävningar men en väldigt god, lättbakad och klassisk kaka på svenska fikabord.
Mjuksega och knapriga på samma gång, klart de är poppis!
Du kan självklart skära kakorna hur du vill och om du vill göra helt helt rätt så ska man dra en gaffel längs med längderna före gräddning.
Goda att doppa i kaffet eller sticka ner i en skål med glass för en enkel dessert.
Kolasnittar
20-30 st
100 g smör
3/4 dl socker
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda rumstempererat smör, socker, sirap och vaniljsocker.
3. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, arbeta samman till en fast deg.
4. Dela degen i hälften och rulla till två längder, lika långa som plåtens långsida och lägg på plåten.
5. Platta till något och grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills längderna fått färg.
6. Låt svalna i några minuter och skär sedan sneda snittar. Låt svalna helt på plåten.
Enkelt & gott!