Krämig pistageglass

Icecream Greengate bakalite.se 4När jag köper kulglass väljer jag alltid pistage om det finns. Älskar smaken och det goda crunch nötterna ger. Naturligtvis vill jag göra min egen variant och det här blev så gott!

Krämigt len glass med massor av pistagesmak och så kan jag vräka på hur mycket nötter jag vill, för visst är det alltid för lite i den man köper?

För att få fram en riktigt mycket smak av pistagenötterna rekommenderar jag att du gör nötpastan någon dag före. Om du vill göra det enklare än så kan du använda pistagearom istället och bara toppa med hackade nötter.

Naturligtvis kan du även skippa de extra nötterna helt och hållet om du bara vill åt smaken men inte texturen.

Porslin och textil på bilden kommer från GreenGate, det blir inte somrigare än så här!Icecream Greengate bakalite.se 2Glass
ca 1 liter

100 g pistagenötter, skalade och osaltade
½ dl socker
6 dl grädde
1 burk kondenserad sötad mjölk (397 g)

Topping:

30 g pistagenötter, skalade och osaltade

Instruktioner:

Dag 1:
1. Mixa nötter och socker till ett fint puder.
2. Blanda med 1 dl grädde i en kastrull och koka upp. Låt svalna och stå i kylen över natten.

Dag 2:
3. Vispa grädden fast.
4. Rör samman pistagepastan med den kondenserade mjölken och blanda ner i grädden.
5. Häll glassen i en form, toppa med grovhackade nötter och ställ i frysen att stelna, minst fyra timmar.

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x