Krämig pistageglass med extra nötter

När jag köper kulglass väljer jag nästan alltid pistage så det var hög tid att jag gjorde min egen. Tycker ofta att det skulle vara lite mer nötter i så jag tryckte i extra mycket. Ta så mycket du tycker att det ska vara, jag skrev ca 1 dl hackade nötter men du väljer såklart mängd själv. Eller skippar nötterna och bara kör med kräm.

Det är den vanliga glassbasen på två ingredienser som den här gången har smaksatts med pistagekräm och hackade pistagenötter. Använde pistagekrämen som en rippel men det går säkert fint att vispa ihop den, eller en del av den, med mjölken. När pistagekrämen blivit riktigt kall är den som choklad, sådan där len choklad som smälter i munnen.

Pistagen jag valde, som är supergod, heter Crema al pistachio och kommer från Gridelli. Den finns bland annat här.

Pistageglass
1 form, 1½ liter

5-6 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
1 tsk vaniljpasta alt vaniljpulver (kan uteslutas)
100 g pistagekräm (eller mer)
ca 1 dl pistagenötter, hackade

Instruktioner:
1. Vispa grädde fluffigt.
2. Vänd ner all kondenserad mjölk och häll upp det i en form.
3. Fördela pistagekräm i smeten och rör om lite.
4. Häll över 3/4 av nötterna och rör om något. Strö resten ovanpå glassen.
4. Ställ i frysen minst fem timmar, eller mindre om du använder en grundare form.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x