Krossad potatis med vitlök & persilja

Krossad potatis Pillivuyt bakalite.se 1Potatis är något jag lätt skulle kunna leva på. Det finns så många variationer på tillagning och smaksättning och det går att användas i nästan alla slags maträtter.

Här är en favorit till grillat, även om det går precis lika bra en vinterkväll men då brukar jag glömma bort det.

Vill du använda färskpotatis går det lika bra som helt vanlig året-runt-potatis.

Krossad potatis, eller smashed potatoes som är det mer internationella namnet, kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen tills det är dags för gräddning.

Om du har en klotgrill kan du göra det sista steget i den istället för ugnen, grilla på indirekt värme tills potatisen fått färg. Se bara till att formen du lägger potatisen är eldfast. Fatet jag använt kommer från Pillivuyt.

Precis som vanligt så kan du variera kryddning precis som du vill själv.Krossad potatis pillivuyt bakalite.se 2Krossad potatis
4 portioner

Potatis:
1-2 kg potatis, små
1 msk salt

Dressing:
50 g smör eller olja
2 st vitlöksklyftor
1 st knippe persilja
svartpeppar
flingsalt

Instruktioner:

1. Skölj och koka potatis och salt i 15 minuter, häll av vattnet och ställ åt sidan.

2. Sätt ugnen på 220 grader.

3. Smält smöret, pressa eller riv vitlöken och rör ihop. Tillsätt grovhackad persilja och svartpeppar efter smak.

4. Pensla botten av en ugnsform med en tredjedel av dressingen.

5. Lägg den varma potatisen i formen, tryck till dem med en sked eller en potatispress så att potatisen precis spricker.

6. Häll dressingen över allt och strö flingsalt ovanpå.

7. Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är klar, 10-20 minuter, använd provsticka.

Enkelt & gott!

4

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x