Semlor är semlor och det finns så många varianter. Här är en av de enklaste och den är perfekt för dig som tycker att det aldrig kan bli för mycket mandelmassefyllning.
En kladdkaka med massor av mandelmassa toppad med fluffig grädde, det är gott minsann.
Kan bakas i förväg och förvaras i kyl eller frys innan du sätter på grädde.
Toppa med extra mandelspån om du vill.
Semlekladdkaka
8-10 bitar
150 g smör
2 dl socker
2 tsk kardemumma, färskmalen
200 g mandelmassa
2½ dl mjöl
3 st ägg
Smör och mandelspån till formen
Topping:
2-3 dl grädde
2 krm vaniljpulver
Instruktioner:
Kladdkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten av en springform, 20-24 cm med bakplåtspapper.
2. Smörj in kanterna med smör och klappa dit mandelspån.
3. Riv mandelmassa grovt.
4. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, kardemumma och mandelmassa.
5. Ta kastrullen från plattan, rör ner mjölet och sist äggen, ett i taget.
6. Rör allt till en slät smet och häll i formen.
7. Grädda i mitten av ugnen, i ca 25 minuter tills kakan stannat. Låt svalna helt.
Topping:
8. Vispa grädden fast tillsammans med vaniljpulvret, spritsa eller bred ut på den kalla kakan.
Enkelt & gott!
Kommer senare efter bakning❤️
Vad roligt, jag hoppas att du gillar den! ❤😊
//Yvonne
Hej! Skall göra Din semmelkladdkaka i morgon. 🥮🍰